Waarom is dweilen zo vervelend?!

Dweilen was altijd vervelend omdat het zwaar was en alleen met heet water en veel chemische schoonmaakmiddelen goed te realiseren was, dacht men. Gelukkig weten wij bij Groene Beer dat dit helemaal niet meer vervelend hoeft te zijn. Wij gaan je in dit blog kort uitleggen hoe je het jezelf zo makkelijk mogelijk kunt maken en toch uiterst effectief en op een duurzame manier een schone vloer kunt krijgen.

Als jij je vloer goed schoon wilt hebben begin dan eerst met het goed stofvrij maken van de vloer. Zo voorkom je dat je steeds stof of viezigheid van de bodemdoek af moet vegen.

Kies de juiste doek voor jouw vloer. We hebben diverse doeken voor diverse soorten vloer. Is je vloer glad? Heeft je vloer veel reliëf? Moet je echt je badkamer vloer schrobben?

Kies de manier van vochtig maken van je bodemdoek/dweil. Is je vloer echt heel smerig? Kies dan voor de natte manier (mits dit met je vloer kan). Maak dan een halve emmer (of wasbak) met water en een scheutje vloerreiniger (of als je dit niet bij de hand hebt zijn een paar druppels ontvetter ook afdoende). Dompel de bodemdoek (dweil) in het water en vouw deze vezel op vezel dubbel. Zorg er zo voor dat je (met een draaiende beweging) het meeste water eruit laat lopen.

Is je vloer niet erg vies, kies dan voor de vochtige manier. Dit doe je door de bodemdoek in te sprayen met een mengsel van water en vloerreiniger (of ontvetter). Deze manier werkt lichter en zorgt ervoor dat de vloer sneller weer droog is.

Ontdek je een vlekje op de vloer dan is het handiger wanneer je deze eerst extra benevelt en vervolgens met een droge bodemdoek erover heen gaat. De te reinigen oppervlakte is dan meteen schoon en droog.

Dweil vervolgens in achtjes de vloer, dit is efficient en extra goed voor je rug omdat je automatisch rechtop blijft staan.

Check hier onze dweil systemen.

Check hier onze dweilen of bodemdoeken.

Check hier onze vloerreiniger.

Onze ontvetter.

Onze sprayflacons.