Tips voor streeploos ramen lappen!

De ramen lappen voelt altijd aan als een enorme klus en als je dan klaar bent en lekker met je kopje thee op de bank zit te genieten van je mooie schone ramen zie je die ellendige strepen. Zucht!

Dit kan anders, streeploos en zelfs bijna moeiteloos.

Ramen lappen kan bij de Groene Beer op de volgende manieren:

 1. Met een Raamsysteem
  • telescoopstelen
 2. Met een Raamdoekenset (microbrush en droogdoek)

Wat is een Raamsysteem?

Het raamsysteem van Groene Beer bestaat uit een T-houder met een inwashoes (als vervanging van de spons) en een raamtrekker en wordt vaak door professionele glazenwassers gebruikt. 

De naam “raamsysteem” schiet eigenlijk te kort, want je kunt er ook allerlei gladde oppervlakken mee schoonmaken. Denk aan wanden, deuren, plafonds, (vracht) auto’s en badkamer tegels. De rubberstrippen van de trekkers maken streeploos schoon, zijn aan twee kanten te gebruiken en zijn eenvoudig te verwisselen om na te bestellen. Doordat je het rubber verwisselt om de paar jaar heb je met ons raamsysteem een systeem dat jaren meegaat (duurzaam en zuinig).

Een raamsysteem bestaat uit 4 onderdelen en is verkrijgbaar in de volgende maten:

 • De inwashoes is er in drie afmetingen:  25 cm, 35 cm en 45 cm
 • T-Houder is er ook in drie afmetingen:  25 cm, 35 cm en 45 cm
 • Trekker zijn er in 4 afmetingen: 15 cm, 25cm, 35 cm en 45 cm
 • Rubberstrips zijn er ook in 4 afmetingen: 15 cm, 25cm, 35 cm en 45 cm

Wat maakt het lappen met dit raamsysteem nu zo mooi en makkelijk?

Een ieder kan streeploos ramenlappen met dit systeem.

Hoe werkt het:

 • Maak de inwashoes nat onder de kraan, dubbel vouwen en iets uitwringen. Je doet 2 druppels ontvetter op het hoesje aan 1 kant en wrijft dat er over uit.
 • Klaar om het raam in te soppen. Kun je net niet bij de bovenkant van de ramen, pak dan de t houder vast aan het uiteinde van de inwashoes. Zo kun je hoger komen zonder dat het water onder je oksel loopt.
 • Droogtrekken met de trekker kun je op 2 manieren doen.
 • Van links naar rechts (of andersom als je links bent) of van boven naar beneden.
 • Als je het van boven naar beneden droog trekt dan moet je elke keer je trekker afdrogen. Doe je het van links naar rechts dan kun je in 1 keer door.
 • Met een droogdoek of microdoek het laatste beetje water in de vensterbank nog nadrogen.
 • Je kunt met 1 vochtige inwashoes 20m2 ramen lappen. 
 • Voor buiten kun je wel een klein emmertje meenemen als je veel of erg grote ramen hebt. Er kan altijd wat zand op de ramen zitten en dan is het handig om na elk raam de inwashoes uit te spoelen.
 • Voor hoge ramen hebben we ook nog de optie van een telescoopstang. Deze is uitrekbaar tot 120 cm en je krijgt er een gratis knik bij om makkelijker de ramen te lappen. We hebben ook een telescoopstang van 4 meter, deze is alleen op te halen in Zeewolde.

Ramen lappen met  2 raamdoeken

Micro Brush is de vervanging van de spons, de gestreepte kant van de doek heeft er een scrub streep inzitten. Handig voor vliegen poepjes of andere onregelmatigheden. Maak de doek nat met koud of lauwwarm water. Je kunt nu een druppeltje ontvetter of glasreiniger op je doek doen of je raam insprayen met een flacon gevuld met twee druppels ontvetter (of 50 ml glasreiniger van GBPro) en water. Als je raam niet erg vies is kun je ook alleen met een natte Micro Brush prima je ramen wassen.

Daarna droog je de ramen met de droogdoek. Door de doek vier of vijf keer te vouwen en steeds een andere kant te gebruiken kun je een flinke oppervlak drogen (ook erg fijn voor in de douche om na te drogen).

Ook graag makkelijk en streeploos jouw ramen lappen?

Shop al onze raam reinigingsartikelen nu met 5% korting met de code: raam5

Koop hier ons Raamsysteem.

Koop hier onze ontvetter en/of glasreiniger.

Koop hier onze raamdoeken.

Koop hier onze telescoopstangen.