Geen plastic soep meer!

De plastic soep is een probleem en daar zijn wij ons als Groene Beer heel erg bewust van. 

Door het gebruik van onze producten lever je al een grote bijdrage aan een beter milieu. Toch willen we 
blijven verbeteren. Daarom gaan we steeds meer inzetten op het navullen van onze flessen.

We willen immers nog lang van onze aarde genieten en onze kinderen en kleinkinderen ook op schone aarde laten leven.

Hoe pakken wij dit aan?


Groene Beer is vanaf het begin al met een missie bezig om het schoonmaken makkelijker, duurzamer en daardoor milieuvriendelijker te maken. In dit kader is het wellicht leuk te vertellen dat ooit onze producten in (natuur) winkels werden verkocht maar dat we daar bewust mee gestopt zijn omdat de winkeliers klaagden dat het product veel te zuinig in gebruik was en daardoor te weinig commercieel was. Mensen kwamen pas na een hele lange tijd terug. Natuurlijk is Groene Beer ook een commercieel product maar we doen bewust geen concessies aan het milieu. Al onze producten gaan lang mee, zijn daardoor enorm duurzaam en ook onze schoonmaakmiddelen zijn zeer zuinig in gebruik. Hoe minder er gebruikt en weggegooid hoeft te worden des te beter.

Navullingen

In dit kader willen we ook langzaamaan overgaan op minder productie van plastic flessen. We gebruiken al gerecycled plastic voor de flessen en nu hebben we navullingen laten maken. We zijn nog aan het testen of alles 1 op 1 hetzelfde product is zoals je die van ons gewend bent.

De producten die je zo kunt navullen met een sachet zijn de sanitair gel (toiletreiniger, P.O.E.P.I.E.), allesreiniger en de vloerreiniger.

Onze oude en vertrouwde ontvetter is niet zuiniger en beter te krijgen dan de fles die wij al jaren hebben. Je gebruikt hier zo weinig druppels van per keer dat het niet goedkoper of duurzamer te maken is. Daarnaast is onze sanitairreiniger met enzymen ook niet te verkrijgen in sachet vorm.

De ontvetter en sanitairreiniger die we als sachet te koop hebben staan werken goed en zijn zeer milieuvriendelijk. Ze zijn alleen niet hetzelfde als jij van ons gewend bent.

Hoe werken de sachets?

  1. Haal de sachet uit de doos.
  2. Laat het in de spuitfles, emmer of container vallen.
  3. Voeg lauw water toe.
  4. Schud of roer een paar seconden tot de sachet is opgelost.
  5. Je bent nu klaar om het juiste oppervlak te reinigen.

Simpeler kan bijna niet. De sachet lost helemaal op en laat geen schadelijke stoffen achter in het water.

Waarom zijn onze navullingen/sachets milieuvriendelijker?

  1. Minder productie van plastic flessen.
  2. In plaats van 20 flessen met product, heb je nu 20 sachets en een sprayflacon.
  3. Verpakking van de sachet is volledig oplosbaar en het doosje kun je bij het oud papier kwijt.
  4. Doordat de sachets zo handzaam zijn is het vervoer van de fabriek naar de leverancier zuiniger, met veel minder co2 uitstoot.

Gebruik microvezeldoekjes voor duurzaam schoonmaken

Microvezeldoekjes (of nanodoekjes) zijn geen natuurlijk product, maar ze gaan wel enorm lang mee – zo’n 600 schoonmaakbeurten (soms nog veel langer) – waardoor ze onze voorkeur hebben boven katoenen doekjes of wegwerpdoekjes. Met een microvezeldoekje kun je met water of weinig schoonmaakmiddel snel en grondig schoonmaken én ze zijn zowel nat als droog te gebruiken. Heel veelzijdig voor het duurzaam schoonmaken dus!