Aleppo zeep

Aleppo zeep – de beste vriend van je huid!

Aleppo Zeep is een zeer populaire zeep voor zowel lichaam als gezicht en haar. Aleppo zeep is gemaakt op basis van olijfolie, met verschillende hoeveelheden van laurierolie, waardoor de zeep zijn extra verzorgende eigenschappen krijgt. Hoe meer laurier olie zeep bevat, hoe zachter en verzorgender de zeep.

Door zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen is laurierolie in Aleppo zeep goed tegen huidinfecties en voor het genezen van insectenbeten, snijwonden en kneuzingen. Het wordt ook sterk aanbevolen tegen problemen zoals haaruitval en roos. De olie heeft antiseptische eigenschappen is goed voor allergische huid en huiduitslag. Hoe hoger het gehalte aan laurierolie, hoe meer hydraterende zeep. De olie voedt de huid, reinigt en verwijdert geuren en dode huidcellen en egaliseert de teint, terwijl ze zacht is voor de huid.

Aleppo zeep is vernoemd naar de stad Aleppo in Syrië, waar de zeep al meer dan 4500 jaar volgens dezelfde traditie wordt vervaardigd. Traditionele Amity Aleppo zeep, gemaakt met behulp van een ketel en ontwikkeld met oliën uit een 1e persing. Groene Beer met ons merk Amity is vastbesloten om de originele echte zeep te verkopen en de Syriërs te ondersteunen in hun poging om zichzelf te herstellen.

Mythe:

“De zeep is pas echt als hij blijft drijven”

Antwoord: Vals. De echte zeep zal niet altijd blijven drijven; dit is een mythe die in stand wordt gehouden door internet, die in de loop der jaren is gegroeid, waarschijnlijk begonnen met de term dat ‘Aleppo zeep op water zal drijven’ of iets dergelijks. Ja, sommige Aleppo zeep blijft drijven. Dit is afhankelijk van het proces en de hoeveelheid lucht die in het mengsel wordt opgesloten tijdens het gieten en stollen. De uitzondering hierop; Aleppo zeep die de hogere kwaliteit methode van eerste persing van Virgin Oil gebruikt, verwerkt met behulp van koude verzeping. Dit is de premium van zeep en ze zullen over het algemeen gedeeltelijk zinken of op de bodem blijven omdat het een dichter stuk zeep zal zijn. Daarom is de opmerking dat Aleppo zeep alleen echt is als het drijft een misvatting en een internetmythe.

Het productieproces is traag: koudgeperste olijfolie wordt enkele dagen met loog in grote vaten gepureerd. Gedurende deze periode ontwikkelt verzeepte olijfolie zich tot een dikke vloeibare zeep. Tijdens het proces wordt de koudgeperste laurierolie toegevoegd. Afhankelijk van hoeveel laurierolie wordt toegevoegd, zal de zeep verschillende eigenschappen en geur hebben.

De zeepmassa wordt vervolgens op vetvrij papier gegoten en in ongeveer een dag uitgehard voordat het in de stukjes zeep wordt gesneden en gestempeld met het zegel van de zeepmeester en het aandeel laurierolie. De zepen worden vervolgens 10 maanden bewaard voordat ze klaar zijn voor gebruik. Gedurende deze tijd rijpt de zeep en ontwikkelt nog meer verzorgende en antiseptische eigenschappen. De groene zeep krijgt een gouden buitenkant van de opslag. Van binnen is het nog diepgroen van laurierolie.

Gebruik:
Aleppo zeep kan op allerlei manieren worden gebruikt.

Handzeep – Aleppo zeep is een perfecte dagelijkse zeep om je handen mee te wassen.
Body Wash – De zeep is ook heel goed te gebruiken als je normale body wash.
Babyhuid en intieme verzorging – Vooral de zepen met een lager laurieroliegehalte (>20%) zijn mild en perfect voor de gevoelige babyhuid.
Face Wash/Face Mask – Aleppo zeep is perfect te gebruiken als dagelijkse gezichtswas voor elk huidtype, zelfs de gevoelige huid. Laat het een minuut of zo intrekken om meer effect te krijgen en te profiteren van de hydratatie.
Shampoo – Gebruik Aleppo zeep om je haar te wassen! Het is veel handiger dan een shampoofles en milder. Het resultaat is glanzend, schoon en vol. Wrijf de zeep gewoon over je hoofdhuid, laat het schuimen, spoel af en herhaal indien nodig.
Scheercrème – De antibacteriële eigenschappen van de Laurierolie maken Aleppo zeep de perfecte scheercrème. Werk schuim op met een scheerkwast of in je handen.
Vloeibare Zeep – Vloeibare Aleppo Zeep is perfect te gebruiken als handzeep of een van de andere genoemde toepassingen. Om vloeibare Aleppo zeep te maken, rasp je de zeep en giet je er heet water over. Het beste bewaard in een pompflacon.

Traditioneel gebruikt om de symptomen te behandelen van:

Acne
Ouder wordende huid
Angina pectoris
Artritis
Astma
Bacteriële infecties
Verkoudheid
Droge huid
oorpijn
Eczeem
Hypertensie (hoge bloeddruk)
Influenza (griep)
Psoriasis
Rosacea
huiduitslag
reuma
Tinea (schimmel)infecties
Virale infecties
Wonden
Rimpels
Onderzoekers hebben de werkzaamheid van Laurus Nobilis (laurierolie) geverifieerd als een antischimmel, antibacterieel en antiviraal middel en als een effectieve behandeling voor veel/de meeste van de bovengenoemde kwalen.

De voordelen verbonden aan het gebruik van Aleppo zeep zijn eindeloos. Bij gebruik op het gezicht en lichaam, zal de zeep de huid diep reinigen terwijl het de afgepelde hoornvlieslaag, de talg en zweet (de belangrijkste oorzaak van een doffe teint), stof en andere micro-lichamen uit de omgeving verwijdert. Het kan ook worden gebruikt als een uitstekende make-up remover. Het gebruik van Aleppo zeep helpt infecties te voorkomen.

Laurierolie – een natuurlijk antisepticum

De laurierolie in Aleppo zeep zorgt er ook voor dat het antiseptische en desinfecterende eigenschappen heeft die bijzonder geschikt zijn voor psoriasis. In dit kader is het aan te raden deze zeep te gebruiken tegen psoriasis als deze minimaal 25% laurierolie bevat.

Een goede hydratatie voor een beter comfort

We kunnen inderdaad niet over deze zeep praten zonder zijn zeer hoge hydraterende kracht op te roepen die hem bijzonder waardevol maakt! Het hoge gehalte aan olijfolie zorgt ervoor dat het de huid tijdens het gebruik diep voedt.

Aleppo zeep staat bekend om zijn voedende en verzachtende eigenschappen en is geschikt voor de normale huid en voor de meest kwetsbare huid. Het is daarom ideaal voor de hygiëne en verzorging van acnehuiden.

Gevoelig

Een reactieve en vaak vochtarme, gevoelige huid heeft de zachtste verzorging nodig. De 100% natuurlijke samenstelling en de herstellende en verzachtende eigenschappen maken het een perfecte keuze. Dit is geen medicijn; het is een eenvoudige natuurlijke zeep in olijfolie die geschikt is voor alle huidtypes. Aanbevolen door dermatologen over de hele wereld.

De juiste Aleppo-zeep kopen
Over het algemeen geldt dat hoe fijner de aleppozeep is, hoe meer laurierolie er in zit. Traditionele Aleppo-zeep kan alles bevatten, van geen laurierolie tot ongeveer 40%.

Laurierolie is een zeer krachtig ingrediënt, maar dat maakt het ook erg sterk. Sommige mensen kopen daarom liever een Aleppo zeep met een lager gehalte aan laurierolie, omdat deze milder is en beter geschikt voor hun gevoelige huid.

Voor baby’s wordt aanbevolen om niet meer dan 20% Laurier-inhoud te gebruiken

Geschiedenis:

Green Bear Aleppo Soap Master Soapmaker

De oorsprong van Aleppo zeep is verloren gegaan in de tijd. Hoewel er tal van beweringen over zijn grote oudheid zijn, zoals verwijzingen in de populaire pers naar de Egyptische koningin Cleopatra en koningin Zenobia van Syrië die Aleppo zeep gebruikten, moeten deze beweringen nog worden geverifieerd door de wetenschappelijke methode.

Er wordt algemeen aangenomen dat het proces van zeepmaken afkomstig is uit de Levant-regio (waarvan Aleppo de belangrijkste stad is) en na de eerste kruistochten naar het westen naar Europa is verhuisd, gebaseerd op de bewering dat de vroegste zeep die in Europa werd gemaakt, vlak na de kruistochten, maar in feite wisten de Romeinen in de eerste eeuw na Christus over zeep en Zosimos van Panopolis ca. 300 AD beschreven zeep en zeepmaken.

Tegenwoordig wordt de meeste Aleppo zeep, vooral die met meer dan 16% laurierolie, geëxporteerd naar Europa en Oost-Azië.

Onze zeep is gemerkt en gemaakt door een van de 5 belangrijkste families die dit al meer dan 400 jaar doen en hun vaardigheden doorgeven tot op de dag van vandaag. Momenteel verplaatst over de grens in Turkije. De oorlog heeft tot op zekere hoogte het gezin gebroken met sommigen in Griekenland en in Italië, waar Abdullah en zijn broer de kantoren leiden. Abdullah is opgeleid tot dokter en zijn broer tot tandarts.

Tot op de dag van vandaag zijn we er trots op verbonden te zijn met de familie en een echte Aleppo zeep te leveren die op traditionele wijze is geproduceerd, waardoor onze klanten het vertrouwen krijgen van een kwaliteitsproduct. Helaas worden er vanwege de oorlog in Syrië over de hele wereld veel andere versies gemaakt die zichzelf voordoen als het echte artikel wanneer ze niet de traditionele manier volgen, waaronder de 6-9 maanden rijping van de zeep. Een ding dat we kunnen garanderen, is dat onze Amity-zeep echt is en op de traditionele manier wordt geproduceerd met ingrediënten van topkwaliteit.

Ingrediënten:
Traditioneel wordt de zeep gemaakt met 100% natuurlijke, olijf- en laurierbessenoliën, water en loog
De relatieve concentratie van laurierolie (meestal van 16% – 40%) bepaalt de kwaliteit en kosten van de zeep.

Milieufeiten:
Gemaakt van natuurlijke oliën afkomstig van de vruchten van olijf- en laurierbomen en is biologisch afbreekbaar.

Onze zeep is cpnp geregistreerd::

CPNP – Meldingsportaal voor cosmetische producten – Europa

Verordening (EG) nr. 1223/2009 (artikel 13) stelt dat alle cosmetische producten die in de Europese Unie op de markt worden gebracht, moeten worden geregistreerd bij CPNP voordat ze op deze markt worden gebracht. Onze Amity Aleppo zeep is geregistreerd.

Het CPNP is niet toegankelijk voor het publiek. De toegang is beperkt tot de bevoegde autoriteiten (met het oog op markttoezicht, marktanalyse, evaluatie en consumenteninformatie) en tot de vergiftigingencentra of soortgelijke instanties die door de lidstaten zijn opgericht (met het oog op medische behandeling) en is niet beschikbaar voor raadpleging door het publiek.

Benieuwd? Koop hier al onze Aleppo producten.

Aleppo zeep combi set
Alle drie de aleppo varianten die wij verkopen.